30 Stycznia 2016 - BAL KARNAWAŁOWY5 Grudnia 2015 - Akademia Kobiecości28 Listopada 2015 - ANDRZEJKI11 Marca 2015 - Nadchodzące Imprezy w Restauracji Bombaj Tandoori7 Marca 2015 - DZIEŃ KOBIET20 Lutego 2015 - PYSZNE NALEŚNIKI16 Lutego 2015 - Nowe menu i nowa karta win14 Lutego 2015 - Walentynki12 Lutego 2015 - TŁUSTY CZWARTEK7 Lutego 2015 - Zupa krem z zielonego groszku3 Lutego 2015 - RESTAURACJA CZYNNA OD GODZ. 16.0016 Stycznia 2015 - Ciasteczka z czekoladą12 Grudnia 2014 - Lokal czynny do godz. 18.006 Grudnia 2014 - MIKOŁAJKI2 Grudnia 2014 - BONY UPOMINKOWE29 Listopada 2014 - Muffiny czekoladowe z nadzieniem bananowym25 Listopada 2014 - zielono mi24 Listopada 2014 - PRZYGOTOWANIA DO ANDRZEJEK21 Listopada 2014 - ZUPA KREM MARCHEWKOWY28 Października 2014 - MENU WIGILIJNE23 Grudnia 2013 - Restauracja zamknięta w dniach 24.12.13 oraz 25.12.1316 Września 2013 - Współpraca z Hotelem Boutique17 Lipca 2013 - warsztaty taneczne i bollywood disco 2 Kwietnia 2013 - Nowe zestawy obiadowe!27 Marca 2013 - Święta Wielkanocne1 Marca 2013 - NOWOŚCI2 Lutego 2013 - BAL CHARYTATYWNY31 Grudnia 2012 - BAL SYLWESTROWY 28 Października 2012 - Menu na przyjęcie wigilijne (wersja 1)28 Października 2012 - Menu na przyjęcie wigilijne (wersja 2)1 Lipca 2012 - HAPPY HOURS w Bombaj Tandoori w Sosnowcu12 Czerwca 2012 - Oglądaj EURO 2012 w Bombaj Tandoori!3 Czerwca 2012 - Wielki Piknik Regiony Europy i Świata w Pszczynie31 Maja 2012 - Pamiątki indyjskie w Bombaj Tandoori28 Maja 2012 - MAGICZNA PODRÓŻ DO BOMBAJU W HOTELU NOVOTEL26 Maja 2012 - DZIEŃ KULTURY BANGLADESZU - FESTYN19 Maja 2012 - Bombaj Tandoori i Noc Muzeów26 Kwietnia 2012 - Specjalne warunki dla klientów bankowości osobistej PKO BP - program Platinium i Aurum14 Kwietnia 2012 - Bengalski Nowy Rok 26 Marca 2012 - Uroczystość Dnia Niepodległości Bangladeszu - organizator Konsulat Bangladeszu w Polsce29 Lutego 2012 - Zniżka dla naszych Klientów w Speak Up - Szkole Języka Angielskiego 5 Lutego 2012 - Targi Ślubne Katowice, Spodek 201223 Stycznia 2012 - Bombaj Tandoori w Muzycznej Kuchni

31 Grudnia 2012 - BAL SYLWESTROWY

 

BAL SYLWESTROWY 2012 / 2013

 

 

Rozpoczęcie uroczystości - godz. 20:00

 

 

 

Uroczysta kolacja

 

 

 

Przystawka

 

Łosoś wędzony z rukolą w kruchej babeczce z ciasta francuskiego na liściu czerwonej sałaty

Pieczywo mieszane + masło

 

Danie główne

 

Szynka wieprzowa duszona z kurkami

Szaszłyk z kurczaka z cebulką i papryką, smażony w piecu tandoori, podawany na żeliwnej płycie

 

Dodatki

 

Ziemniaczki z wody z koperkiem

Ryż basmati smażony z warzywami

 

Surówki

 

Zestaw trzech surówek:

- surówka z kapusty pekińskiej i świeżych warzyw

- seler z rodzynkami i migdałami w śmietanie

- sałatka z kiełkami bambusa i czerwoną fasolką

 

Deser

 

Kawa lub herbata – wersja nielimitowana

Soki: pomarańcz, jabłko – 0,5 l na osobę

Woda mineralna niegazowana – wersja nielimitowana

 

Półmisek ciast:

- sernik z brzoskwinią

- deser jogurtowy ze śliwką

- szarlotka

- mufiny z owocami

 

Zimna płyta

 

1. Półmisek wędlin i mięs pieczonych:

- karczek pieczony

- schab pieczony ze śliwką i morelą

- pasztet domowy własnej roboty

- polędwiczki wieprzowe faszerowane

- szynka łososiowa

- polędwica drobiowa

- kabanosy

Dip czosnkowy i żurawina do mięs

2. Jaja faszerowane na różne sposoby:

- jaja z kawiorem

- jaja z pastą z tuńczyka i zieloną pietruszką

3. Sałatka z pierożkami tortellini

4. Sałatka grecka z serem feta

5. Sałatka z szynką i kukurydzą

6. Płaty rybne w galarecie z zieloną dekoracją

7. Koreczki serowo-oliwkowe na połówce pomarańczy

8. Śledź w oleju

9. Ryba w occie

10. Pieczywo mieszane + masło

 

Ciepłe posiłki wydawane w trakcie zimnej płyty

 

1. Półmisek gorących przekąsek indyjskich:

- pierożki singera z nadzieniem warzywnym

- samosa z nadzieniem mięsnym

- piaju – łagodna przekąska z grochu łuskanego

Do przekąsek podawane są 3 rodzaje sosów o różnym stopniu ostrości.

 

2. Wołowina w łagodnym sosie śmietanowym z migdałami

Biały ryż

 

 

W cenę wliczona jest także butelka alkoholu – Finalandia – 0,5 l na parę lub Johnny Walker Red Label – 0,5 l na parę oraz szampan – 1 butelka na 4 osoby.

 

W cenie przewidziane są miłe niespodzianki.

 

 

Cena łączna: 450,00 zł od pary.

 

Przy jednorazowej rezerwacji dla minimum pięciu par cena 400,00 zł od pary.

Przy rezerwacji do 15.11.2012 r. i wpłaceniu zaliczki niezależnie od ilości osób cena również 400,00 zł od pary.