Specjały kuchni indyjskiej

Dania indyjskie serwowane w Bombaj Tandoori są wyśmienite i autentyczne dzięki temu, że są wykonywane przez Mistrzów Kuchni wychowywanych w tym właśnie kręgu kulturowym, którzy łączą swoje umiejętności z wpojoną w sposób naturalny tradycją kulinarną. Wyjątkowy smak uzyskiwany jest także poprzez kompozycję przypraw charakterystycznych dla tej kuchni - kolendra, szafran, kurkuma, kardamon, kumin indyjski i wiele, wiele innych, które nadają naszym potrawom niepowtarzalny smak.

Restauracja Bombaj Tandoori jako pierwsza w tym regionie Polski posiadała oryginalny piec kuchni indyjskiej - piec tandoori. Stąd też pochodzi nazwa restauracji - jednoznacznie wskazująca na specjalizację kulinarną (Tandoori) i subkontynent indyski, gdyż pierwsza część nazwy (Bombaj) w oczywisty sposób prowadzi nasze skojarzenia z tym właśnie regionem świata.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym urozmaiconym menu. Mają Państwo ku temu możliwość zarówno na stronie internetowej jak i w lokalu - nasza obsługa z wielką przyjemnością pomoże zagłębić się w arkana tajemnic kuchni indyjskiej i podpowie co i w jakiej kolejności zjeść i kiedy włączyć do biesiady piwo lub wino indyjskie - w restuaracji Bombaj Tandoori zapewniamy Państwu możliwość nie tylko degustacji kuchnii indyjskiej ale także trunków. Zwolennikom napojów bezalkoholowych natomiast szczególnie polecamy indyjski koktajl o smaku mango, lub herbatę po inyjsku parzoną na mleku.